Представителният отбор на „Пирин“ Благоевград стартира подготовка за подновяването на шампионата в Първа лига

С традиционен водосвет за здраве представителният отбор на Пирин Благоевград излезе за първа тренировка от зимната подготовка под ръководството на старши треньора Христо Янев.

Пред журналисти Янев каза, че започва заниманията с наличните футболисти, а промените ще станат ясни впоследствие.

„Разговаряме с много футболисти, искаме да видим такива, на които сме се запознали с качествата им, но искаме да видим тук как ще се включат в отбора и ще взимаме решение на база това, което е най-доброто за клуба.“, посочи старши треньорът на „орлетата“.

„Очаквам да бъде много тежка битка за това ние да останем в Първа лига, очаквам не всичко да върви по мед и масло, но съм тук за да работя, за да се справям с тези трудности и на база тези трудности да вземаме решения, които са добри за клуба.“, коментира Христо Янев.

„Промените на този етап са това, което се случи още през изминалата година“, каза Янев, визирайки Емил Янчев, Китан Василев, Николай Бодуров, Станислав Костов и Юлиян Попев, за които от клуба посочиха, че „няма да разчитат“.

Привличането на нови попълнения, които да станат част от Пирин Благоевград, ще бъде на базата качества и финансови параметри, като „според това ще направим селекция, която да е полезна за отбора“, посочи Христо Янев.

Подготовката на тима ще започне в Благоевград. Съставът ще тренира в клубната си база, където според старши треньора има всичко необходимо за провеждане на нормална подготовката. „Ако времето е добро, ще използваме всичко, което имаме като база тук, ако не – след това ще се съобразим и може да отидем на лагер.“, посочи Янев.

Предстоят пет контроли, стана ясно още на брифинга, като ще бъдат оповестени допълнително датите, часове и съперници. Подготовката на клуба започва с всички футболисти, включително и тези с контузии. „Надявам се тяхното състояние да е добро, да проведат нормална подготовка с отбора – първо е важно за тях, второ е важно за мен да знам с колко футболисти ще разполагам за старта на първенството.“, каза още старши треньорът.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене