Дейвид Арабаджиев: През 2023 г. ще се подават заявления за прием в детски градини електронно

През тази година община Благоевград ще работи активно за подобряване на електронните услуги, предоставяни на гражданите.

В момента фокусът е насочен към изработването на нов сайт, който ще отговори на технологичните новости и ще бъде сред най-модерните у нас.

Платформата ще дава възможност още от есента родителите да подават заявления за записване на децата им в детска градина, детска ясла, както и в първи клас на училищата чрез електронна система.

Амбициите са през тази година електронно да могат да се заявяват и голяма част от социалните услуги, посочи Дейвид Арабаджиев, главен секретар на община Благоевград.

„Подобряването на електронните услуги е непрекъснат и продължителен процес, но това е задължителен ключ за развитието на общината“, допълни той.

Арабаджиев съобщи още че през тази година ще бъде поставено допълнително видеонаблюдение в Благоевград, като камери, разпознаващи автомобилни номера, ще бъдат монтирани на невралгичните кръстовища, както и на входно-изходните пунктове в областния център.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене