Нов обрат с времето от четвъртък КАРТА

Прогноза за времето на 5 януари: Температурите отново тръгват нагоре

През деня на 5 януари ще преобладава разкъсана облачност. Около обед ще задуха и югозападен вятър и температурите ще се повишат. Максималните температури ще се повишат и ще са между 10-16°С.

Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans.

Времето в София:

През нощта срещу четвъртък времето над столицата ще е предимно облачно, но след полунощ облаците ще се разкъсат. Минималните температури ще се повишат и ще са между 2°С и 4°С. В сутрешните часове ще има условия и за мъгли.

През деня ще преобладава разкъсана облачност. Градусите ще се повишат, като максималните им стойности ще са между 12-14°С.

Времето в Гоце Делчев:

Ще е предимно слънчево, с максимална температура 14 градуса.

Времето в планините:

До обяд ще е предимно облачно и мъгливо, но следобед облаците ще се разкъсат до слънчево време. Ще продължи да духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 0°С.

Времето по Черноморието:

До обяд времето ще е предимно облачно и мъгливо. Следобед облаците ще се разкъсат до слънчево време. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 12-14°С. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Времето на Балканите:

Приближаващ студен атмосферен фронт ще влоши времето над Северна Румъния и Унгария. Над тези райони ще превали и слаб дъжд, а над 1400 – 1600 метра ще падне и сняг. Над централните и южни райони от полуострова времето ще се подобри.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за януари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене