Фирмата на Т. Мечев ще доставя храна на потребителите на 5 социални центъра в Гоце Делчев

Фирма „Мечев” ЕООД на Тома Мечев от Гоце Делчев ще доставя готова храна – закуска, обяд и вечеря, за потребителите на социалните услуги, предоставяни в Гоце Делчев, за срок от 365 дни. Начинът на възлагане на обществената поръчка „Приготвяне и доставка на готова храна /кетъринг/ за потребителите на социални услуги в гр. Гоце Делчев“, обявена от кмета Владимир Москов, бе чрез пряко договаряне. Поръчката бе разделена на 5 обособени позиции, а покани за участие в надпреварата бяха изпратени на местните фирми „Мечев“ ЕООД на Тома Мечев, „МИК Г 2009″ ЕООД с управител Маргарита Типова и „Непар“ ЕООД на Петър Николов. Фирмата на Мечев е определена за изпълнител на поръчката, като ще доставя храната на 5 социални центъра в Гоце Делчев, а именно в двата ЦНСТ за пълнолетни лица с умствена изостаналост, в центровете за лица с деменция и деца и младежи с увреждания, както и в дома за стари хора.

С оферта от 0,98 лв. фирмата на Мечев ще доставя закуската, 2,90 лв. ще струва обядът, а вечерята 1,60 лв., като сборът за храноден е 5,48 лв. Тома Мечев ще изготвя менюто на хранодни за 7-те диети в социалните центрове срещу сумата от 38,36 лв.

От администрацията на кмета Москов са обявили прогнозна стойност за изпълнение на поръчката 166 622,50 лв.

Само за 2 ст. разлика в предложената цена на „MИK Г 2009“ EOOД и 4 ст. на „Непар“ ЕООД бяха достатъчни на „Мечев” ЕООД да бъде класиран на първо място. Фирмата на Тепова бе предложила 38,43 лв. за храноден, а на Николов – 38,50 лв.

Приготвянето на храната следва да се извършва по диети, съобразно настоящата спецификация, при задължителното съблюдаване на рецептите от „Сборник рецепти за диетични ястия за заведенията за обществено хранене и лечебно-профилактичните заведения“ и „Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене“. При установяване на доставена храна, която не отговаря на техническата спецификация и на договорните условия, от администрацията на Гоце Делчев имат право да направят рекламация.

Припомняме, че фирмата на Тома Мечев „Мечев“ ЕООД спечели преди по-малко от 2 месеца и обществената поръчка за доставката на топлия обяд на 600 нуждаещи се, пребиваващи на територията на община Гоце Делчев срещу 803 270.40 лв. Начинът на възлагане на обществената поръчка „Приготвяне на топъл обяд за нуждаещите се лица на територията на община Гоце Делчев по програма „Храни и основно материално подпомагане 2021-2027″, обявена от кмета Владимир Москов, отново бе по пряко договаряне. Тома Мечев отстрани тогава от надпреварата отново местните фирми „Непар“ ЕООД, както и „БиДиДжи-2017“ ЕООД.

ВАСИЛЕНА ПЕТРОВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене