За 19 път маскарадни групи от страната и чужбина ще участват във фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

За деветнадесети път маскарадни групи от страната и чужбина ще участват във фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“, съобщиха от община Симитли. Фестивалът се провежда всяка година във втората събота на месец януари, като тази година кукери от различни краища на страната ще представят на стадиона в Симитли на 14 януари уникални костюми и запазени през вековете традиции.

Традиционно интересът към фестивалът е много голям и в него участват маскарадни групи от близките населени места, така и от далечни краища на България, посочиха от община Симитли. Очаква се след отпадане на ограниченията, свързани с ковид пандемията, тази година във фестивала да вземат участие и групи от съседни страни.

От община Симитли посочват, че могат да участват всички желаещи, без ограничение в числеността на групата и възрастта на членовете й. Тази година, за улеснение на участниците, е изготвен онлайн формуляр, който се попълва и се изпраща на организаторите. Заявките за участие могат да се подават до 6 януари (петък).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене