Ликът на полк. Дрангов бе поставен при клуба на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Благоевград

Портрет на български офицер и военен педагог, участвал във войните за национално обединение, полк. Борис Дрангов бе поставен на фасадата на клуба на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Благоевград.
Портретът бе открит символично от кмета на областния център Илко Стоянов и председателя на организацията – полк. от запаса Иван Петров.

На церемонията присъстваха още полк. Митко Балтов, командир на 3-то Бригадно командване, секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев, Иван Василев, председател на ЛРС „Сокол 1911“, Васил Новоселски, председател на НЧ „Никола Вапцаров 1866“, военнослужещи, представители на институции, общественици и граждани.

„Ако има нещо, което е безспорно в историята на България, нещо което никой не е отрекъл и нещо, което е символ на нашата родина, то това е Българската армия. Признателни сме за инициативата, която организирате днес. Община Благоевград разчита на вас и оценява всичко, което правите“, каза кметът Илко Стоянов.
Той подари на членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва икона на св. Георги, с пожелание да ги закриля.
Полк. Борис Дрангов е и патрон на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене