ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА БАНСКО ПОЛУЧИХА ГРАМОТИ

По предложение на училищните ръководства, на последната си за 2022 г. сесия, общинските съветници утвърдиха списък на ученици от Банско, изявени в областта на науката, изкуството и спорта, съгласно общинската програма „Децата на Банско“.
Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“ номинира Никола Герин, Ивайла Хаджирускова, Дара Даракчиева и Диана Барякова. И четирите деца имат постижения в областта на математиката и са участвали във финалния кръг на Международното състезание „Математика без граници“.

От Средно училище „Неофит Рилски“ наградените са Александра Полежанова за златни медали в международни и национални вокални конкурси; Михаела Бояджийска за медали, грамоти и специална награда за фолклорно пеене в национални и международни фестивали; Катерина Юнчова за призови места и изяви във национални и международни фолклорни фестивали; Росалинда Петрова за участие във фолклорни фестивали и спортистът Иван Котирков за класиране в Лятното държавно първенство по биатлон.

Изявените деца от ОУ“Св. Климент Охридски“ гр.Добринище са Мая Хаджиева, Невена Галчева и Марина Доневичина, които са участвали и са се представили отлично в олимпиади и национални състезания по български език и литература и английски език.
Професионалната гимназия по електроника и електротехника гр.Банско определя като най-заслужили учениците Александър Кулин, Иван Рашков, Иван Кюлев и Васи Джолева за отлични резултати в обучението и активно участие в извънкласните дейности.

Катерина Чолева е номинацията на ПЛТГ“Никола Вапцаров“ гр.Банско за спечелени награди в национални конкурси.
Отличените ученици получават грамоти и ваучери за книжарница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене