След комисия в областната: Зимата няма да ни изненада

128a0d4297354a88470ab827d35e195a_L

5 фирми ще чистят 665 –те км от републиканската пътна мрежа в Пиринско, стана ясно на комисия за зимното поддържане към областната управа. Това са „Агромах”, „Благоустройствени строежи”, „Пиринстройинженеринг”, ГВС София и БКС Гоце Делчев. Всички институции от Благоевград докладваха пред областния управител Димитър Димитров за готовността си за зимния период. Оказа се, че всички те имат готовност за зимата, имат актуализирани планове за действия при зимни условия.

След изслушването им Димитров направи извода, че всички институции са готови, но природата си е природа и ще държи бързо и стриктно да се реагира и при по-тежки зимни условия.

Шефът на полицията Васил Митов заяви в доклада си, че са взети мерки за взаимодействие между структурите, изпратени са писма до кметовете за готовността им за зимата.

Шефът на пожарната Георги Пармаков също каза, че дирекцията има план, съставът е обучен и снабден с предпазни средства, договори имат за взаимодействие с ЦСМП и останалите структури. Имат високопроходима техника, като верижен влекач е разположен в Гоце Делчев за действие на Попови ливади. Представителят на Военно формирование 26 400 каза, че понякога имат забавени реакции заради това, че решенията им за действие се взимат от Министерството на отбраната. Шефът на Пътно управление Христо Атанасовски уточни, че техниката и материалите са заредени, имат готовност за реагиране при утежняване на зимните условия. От РИО също имат готовност във всичките 129 училища и 75 детски градини. Осигурено е отоплението за всички учебни заведения, всички училищни автобуси са оборудвани за зимни условия. РИОСВ също има готовност, единствено на два от 7-те има автомобила нямат зимни гуми, но смятат да се справят със ситуацията. Инж. Чапкънов от ВиК заяви,  че през зимата дебитът на вода намалява заради замръзване, но имат 8 помпени станции и централен диспечерски пункт. От БЧК, от ЧЕЗ и от ЦСМП също заявиха, че зимата няма да ги изненада.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене