Повече от триста обекта за масово събиране на хора са проверени от началото на декември във връзка с пожарната безопасност

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници от началото на декември са извършени проверки на 330 обекта, каза на брифинг в Областната дирекция на МВР в Благоевград гл. инспектор Юлиян Петров – началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ при Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Благоевград.

Проверките са извършвани в обекти за масово събиране на хора, основно хотели, ресторанти, хижи и църкви. При тях са установени 42 нарушения, основно режимни, свързани с евакуационно осветление, неизправни пожарогасители и други. Всички те към момента са отстранени, посочи ст. инспектор Юлиян Петров.

Във връзка с предстоящите празници ще има засилено дежурство на пожарни екипи. През почивните и празнични дни ще има изнесено дежурство от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН на главен път Е-79, като целта е по-бърза реакция при евентуални произшествия.

Към момента обстановката е спокойна, извършени са инструктажи на екипите във връзка с предстоящите празници, каза ст. инспектор Петров и отправи апел към гражданите да спазват противопожарните мерки през предстоящите празници.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене