Патронен празник на СУ „Свети Климент Охридски”честваха в с.Слащен

В многовековната история на българския народ има много дати, които ние добре помним . Има дати, които са запечатали гордост и слава. Има дати, които се вписват в летописната книга на всеки народ. Те оставят своите следи в националната памет, разкъсват времето на епохи, извисяват се и проблясват с мълнии в тъмнината на миналото.
Такава дата е и 8-и декември- патронният празник на нашето училище. Ден, на който си припомняме дългия път изминат от нашите предци.

Днес честваме 96 години от създаването на СУ“Свети Климент Охридски“. 96 години сме част от историята на българското образование! 96 години – просветителска традиция! 96 години – „ отворени врати“ за четмо и писмо. Училище с минало, богато на спомени! Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства! Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него!
Днес, когато нашето училище празнува своята 96 -годишнина, сърцата ни се изпълват с гордост, че сме част от неговата история. Да си учител и ученик в такова училище е чест и призвание.

И днес във време на епидемия, въпреки всички трудности и предизвикателства, решихме да отбележим празника по един различен и иновативен начин.
Патронният празник започна още преди няколко дни с обявената инициатива „Дари книга – остави следа…” и изработването на табла и цветни брошури съдържащи приветственото слово на директора на училището г-н Валери Шкодров, информация за историята на училището и неговия патрон Свети Климент Охридски.

В деня на празника, 8-и декември, във фоайето на училището бе подредена изложба с материали от дейности на ученици участвали в различни клубове, течеше презентацията „Моето училище”, а във всеки клас бяха представени стихотворения и презентация посветени на Свети Климент Охридски. Учениците от началния курс изпълниха песни и стихотворения по случай празника.
На инициативата „Дари книга – остави следа..” се отзоваха по- голямата част от учениците и бяха събрани ценни художествени произведения, които ще обогатят училищната библиотека.

Денят завърши с приповдигнато настроение и с гордост, че всички ние сме част от това училище.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене