В Кюстендил осъдиха македонец заради опит да пренесе амфетамин

Окръжният съд в Кюстендил наложи наказание лишаване от свобода за срок от 4 години и 6 месеца, и глоба в размер на 50 000 лв., за гражданин на Република Северна Македония и България, който се призна за виновен като извършител на три престъпления – за опит да пренесе през границата на страната амфетамин на стойност 55 673, 40 лв., за държане без надлежно разрешително на същото високорисково наркотично вещество и за опит да излезе през границата на страната, без разрешение на надлежните органи. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

50- годишният Деян Д. се призна за виновен в това, че на 7 юли т.г. на излизане от страната при ГКПП „Гюешево“, със собствения си автомобил „Пежо 407“, е направил опит да пренесе през границите на страната високорисково наркотично вещество – амфетамин, с общо тегло 1 855, 78 гр., в две PVC бутилки, с етикети на концентрат за автостъкла и зелен чай. Тогава, по време на митническата проверка, той е направил опит да избяга в посока Република Северна Македония.

Определението на Окръжния съд е окончателно.

На предишно съдебно заседание, проведено на 8 юли, по отношение на взимане на мярка за неотклонение, обвиняемият заяви пред съда, че не е знаел какво има в бутилките и че работи като митничар в Република Северна Македония.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене