Какви детски играчки купуваме най-често

Детските играчки не са просто начин да децата да прекарват времето си по забавен начин. Те могат да бъдат наистина образователни по различни начини. Някои развиват емоционалната интелигентност на малчуганите, докато други са по-скоро ориентирани към логиката и концентрацията.

В списъка с най-харесваните детски играчки има три типа, които печелят вниманието и сърцата на мъниците по-бързо от останалите.

1. Кукли

Куклата е любимата детска играчка на момичетата. Те могат да прекарат асове народ полагайки грижи за нея – правят сутрешния й тоалет, обличат я, хранят я, ходят на разходка заедно. Като цяло може да заключим, че куклите са първите най-добри приятелки на малките принцеси.
Разбира се, в това няма нищо лошо. Точно обратното, децата се привързват към играчките си и започват да правят първите си крачки в социализацията именно чрез тях.
Най-популярната кукла Барби и до днес е любима на момичетата. Русите й коси са идеални за правене на всякакви прически, а малките й дрешки са невероятно красиви и сладки.
Определено сред най-предпочитаните артикули в кукленското царство е и къщата за кукли. Това е напълно разбираемо, защото Барби заслужава подходящ дом.

2. Интерактивни играчки

През последните години и у нас навлязоха интерактивните играчки. Те все повече се срещат и в детските градини, като първи помощници на учителите в детското образование.
Така малчуганите по-лесно усвояват посоките, запомнят цветовете, разпознават растенията и животните.
Интерактивните играчки се срещат най-често във вид на животинчета, но разнообразието и при тях расте с постоянни темпове.

3. Детски пъзели

За разлика от другите детски играчки, тези са добре познати и обичани още от едно време. Те са традиционна игра, която развива логиката и концентрацията. Децата се прехласват по приказните картинки, които се получават, когато пъзелът е подреден. В последствие те запазват любовта към това развлекателно и образователно занимание, но са готови да редят по-сложни пъзели. Колкото по-малко е детето, толкова по-големи са частите на пъзела.
Популярни са не само детските пъзели от картон, но и тези от дърво и метал. Те са интересно занимание както за малки, така и за големи.

4. Колички

Малчоганите обожават всякакви типове колички. Малки с моторчета, такива, които се задвижват с приплъзване назад, коли с отварящи се врати и прочее. Съветваме всеки родител, чието момченце е запалено по количките да му направи и подарък акумулаторна кола, когато порасне малко.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене