Дядо Коледа зарадва украински деца в Благоевград

Над 70 украински деца се потопиха в магията на Коледа в Благоевград. Доброволци организираха празник за децата на украинските бежанци. Коледни песни, танцови изпълнения, томбола и много емоции зарадваха малчуганите.

Фоайето на Младежкия дом едва събра всички желаещи да поздравят украинските бежанци. Първи поздрав отправиха учениците от 8-мо СУ с ръководител и един от организаторите на празника Елена Бърдарска. Днешният ден е избран за тържеството, тъй като на тази дата в Украйна почитат Свети Николай, заяви Савина Топурска един от доброволците, която от самото начало помага на украинските бежанци.

Песни, танци и стихотворения бяха подготвили и украинските деца, а кулминацията на вечерта бе пристигането на Дядо Коледа и Снежанка, съобщи БНР.

Над 70 украински деца получиха подаръци от Добрия старец.

Украинецът Виталий Драчук, който е в Благоевград още преди да започне войната, смята, че повечето от сънародниците му са се адаптирали вече. Доволни и благодарни са от помощта, която им оказали местните жители, организации, доброволци.

Украинците ще прекарат празниците всеки на мястото, където е настанен. И както при нас това е семеен празник и ще бъдат заедно. Тържеството премина с много емоции, като всички направиха така, че децата да усетят празника и да се почувстват като у дома си.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене