Честито! В Петрич празнуваха златни и сребърни сватби

По решение на организаторите – ОФ „Обредна дейност“ и Община Петрич това се случи в две последователни вечери – 17 и 18 декември.

На първата дата се събраха семейните двойки, които през 2022 година навършиха 25 и 50 години от сключването на граждански брак, а на следващия ден – ощетените от пандемичните години семействата, навършили златна и сребърна годишнина от сватбата си през 2020 г. и 2021 г. Радващото е, че през 2022 година се поставя своеобразен рекорд от началото на организираното честване на златните и сребърни сватби за община Петрич.

През тази година най-много семейства – 78 празнуват златна годишнина от своя сватбен ден. Сребърните юбиляри са 125 семейства. За сравнение общо за 2020 г. и 2021 г. златните двойки са 85, а сребърните 200. Всички са получили покани. Тези семейства, които дойдоха, бяха посрещнати с пита и мед и закичени с годежарско цвете. Подписаха се в летописната книга, в която първите семейни юбиляри са положили подписи на организирана церемония точно преди 40 години – на 18 декември 1982 година. И празнуващите тази година получиха символични подаръци като спомен от деня.

Думите на кмета Димитър Бръчков към семейните двойки: „Да съумееш да запазиш всичко съградено през годините на съвместен живот, да го обгърнеш със светлото на чувствата и да го предадеш на деца, внуци и правнуци – това е истинското и непреходно, това е вечното начало на отношенията в едно сплотено семейство! Постигнали сте го! Тук сте днес с любимите хора, за да разкажете и преживеете отново всичко…“.

Бъдете здрави, уважаеми златни и сребърни семейни юбиляри! Бъдете морална опора на новото поколение, бъдете пример и насочвайте, когато има нужда!
За любовта и щастието – вечно желани! Наздраве!
Честит семеен празник! Честит юбилей!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене