Хърватия и Мароко излизат в битка за бронзовите медали на Мондиал 2022

Хърватия и Мароко ще се изправят един срещу друг в битка за бронзовите медали от Световното първенство по футбол днес от 17:00 часа българско време. Малкият финал на Мондиал 2022 ще се играе на стадион „Халифа Интернешънъл“ в Доха.

Преди четири години Хърватия шокира света като достигна финала на Мондиал 2018, където загуби от Франция, а сега играчите на селекционера Златко Далич ще се опитат отново да спечелят медали. Така те ще повторят постижението на легендарния си отбор от 1998-ма година, който завърши на трето място след победа над Нидерландия в малкия финал.

За Мароко този мач ще бъде краят на една приказка. Северноафриканският тим пренаписа историята на „Черния континент“, след като постигна победи над Белгия, Канада, Испания и Португалия, за да се превърне в първия африкански отбор, достигнал полуфиналите на световно първенство. Там мароканците бяха спрени от Франция, но сега те ще са пределно амбицирани да завършат Мондиала по положителен начин.

Любопитното е, че Хърватия и Мароко бяха в една група на Световното първенство, като направиха нулево равенство на 23-ти ноември, съощи „topsport.bg“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене