Банско откри сезона без сняг, но с много туристи, настроение и ски легендата Мария Хьофъл-Рийш

Стотици туристи от страната и чужбина се качиха днес на Бъндеришка поляна, за да станат част от шоуто за откриването на зимния сезон. Да, сняг нямаше, защото не е валяло отдавна, а температурите са високи за направата на изкуствена снежна покривка.

Това обаче по никакъв начин не се отрази на ентусиазма и настроението на любителите на белия спорт. Преди обяд в Пирин планина бе пълно с народ, а само за играта „Ловци на съкровища” се записаха малко над 350 души. Тук бяха и ски надеждите на Банско. За старта на сезона тук дойде легендата на световните ски Мария Хьофъл-Рийш, която е специален гост на най-добрия ни зимен курорт. Тя, кметът на града Иван Кадев, представители на фирмата концесионер, десетки малки скиори и пищна заря над гората дадоха началото на сезон 2022/2023 в курорта Банско. Това се случи пред стотици туристи, които аплодираха мощно старта на новия зимен сезон. Сред тях имаше израелци, англичани, както и доста гърци. Млади момичета от съседна Гърция признаха, че са ачаквали да карат ски, но не съжаляват, защото разходката сред красивата планина също си заслужава. А да се отдадат на своя любим спорт, ще пристигнат отново в гостоприемно Банско, но ще следят новините, за да са сигурни, че ще има достатъчно снежна покривка. Младеж от Израел също ще очаква с нетърпение в следващите няколко дни промяна на времето, за да може да се качи на ските и да се наслади на спусканията по иначе перфектните писти в ски центъра, които засега нямат снежна покривка.

На сцената се качи 100 Кила, който подгря допълнително публиката със своите хитове. Негови танцьори станаха ски надеждите на Банско и на „Юлен”, които сътвориха истинско шоу със своите щеки и танцови умения. Много адреналин имаше и в традиционната популярна игра „Ловци на съкровища”. Над 350-те мераклии да грабнат ключовете на чисто ново „Ауди А3” не жалиха никакви сили, а непрекъснато копаеха в снега. Всяка една група имаше по 5 минути, за да се сдобие с най-важния подарък от общо 32-те ковчежета, заровени под снега – ключовете за нови лек автомобил.

Програмата за официалното откриване на сезона ще продължи от 17:00 часа с пресконференция, на която ще присъстват министрите на туризма и на младежта и спорта. Половин час по-късно на площад „Никола Вапцаров“ в Банско ще има кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия, събрани в „Уникално Банско“. Министрите, кметът Иван Кадев и ски легендата Мария Хьофъл Рийшърспор ще открият официално Зимен сезон 2022/2023 в Банско. Това ще бъде съпроводено и с много музика – с фолклорен спектакъл на Ансамбъл „Чинари“ и атрактивно огнено шоу.

Банско-сезон-2022-2023 (5)

/ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене