Коледен бал с кауза за социални центрове се проведе в Микрево

Коледен благотворителин бал събра много хора с добри сърца, сплотени и обединени от обща кауза: “Закупуване на дворен параклис в Социални центрове – с. Каменица“. Той се проведе вчера в село Микрево, община Струмяни. Фиданка Котева – зам.-кмет по хуманитарните дейности, поздрави всички и от името на кмета Емил Илиев.

„Нека чудото на Рождество Христово ни направи по-добри, милосърдни и отвори сърцата ни за повече благородни дела! Нека топлина и обич да изпълват домовете и сърцата ни! Нека бъдем с хората, които обичаме и се радваме на всеки миг заедно! Нека не пропускаме нито един момент да бъдем щастливи и да даряваме щастие на хората около нас! Казват, че на Коледа стават чудеса. Нека повярваме и чудесата да започнат от самите нас, още днес, още тази вечер“, обърна се към присъстващите зам.-кметът.

Посетителите на коледния благотворителен бал имаха възможността да избират между богат асортимент от предлагани изделия – ръчно рисувани коледни картички, коледни украси и венци, играчки, коледни елхички, сурвачки, сувенири и много други предмети и символи, носещи духа на Рождество Христово – един от най-светлите и обичани християнски празници. За пълнотата и пъстротата на коледния бал безспорно допринесоха и вкусни домашно приготвени кулинарни изкушения – баници, питки, погачи и сладкиши, направени с много любов и майсторство.

В тази специална вечер поздравителната програма, подготвена с много усърдие и любов от децата от Детска градина “Патиланци“ и Средно училище “Св.Паисий Хилендарски“, зарадва и стопли сърцата на всички присъстващи, пожелавайки им светли коледно-новогодишни празници.

След красивата феерия от музика, танци и песни, които децата на община Струмяни подариха на всички гости, балът продължи с благотворителен търг, на който бяха представени прекрасните ръчно изработени произведения на служители от Общинска администрация-Струмяни, народните читалища и пенсионерските клубове, Социални центрове – с. Каменица, Защитени жилища – с. Раздол, ДГ “Патиланци“, СУ “Св. Паисий Хилендарски“ и граждани от общината. Всички артикули предизвикаха особен интерес и гостите на събитието с голямо удоволствие наддаваха за тях и за благотворителната кауза. Кметът на община Струмяни Емил Илиев и неговият екип изказват своите сърдечни благодарности към всички, които се включиха в организацията и подпомогнаха осъществяването на тази прекрасна идея. Те благодарят на всички граждани, фирми, институции и организации, които закупиха покани и дариха средства за благородната кауза на коледния бал – закупуване на дворен параклис за Социални центрове – с. Каменица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене