Националния печат

печат

„Труд“

Борисов пред „Труд“: Диалогичен съм, ще изчакам Реформаторите да вземат решение

Оставям реформаторите да си вземат решенията, диалогичен съм, запазвам спокойствие, пратил съм да преговарят най-диалогичните десни хора от ГЕРБ – Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова. Продължаваме да работим и утре, и в петък, и в събота, и в неделя“.

Спирос Номикос е мениджърът на 2014 г.

Изпълнителният директор на „Солвей Соди“ АД Спирос Номикос е тазгодишният носител на наградата „Мениджър на годината“ в традиционния конкурс на сп. „Мениджър“, организиран в партньорство с „Делойт България“. Номикос беше избран измежду 10 финалисти.

„Стандарт“

Последен валс за реформаторите

Последна покана за валс с Бойко Борисов получиха реформаторите. До понеделник те трябва да решат дали ще участват в правителство с ГЕРБ. При отказ Борисов ще състави еднопартиен кабинет, който ще разчита на широка парламентарна подкрепа. До поредния обрат в преговорите за новото управление се стигна след посещението у нас на лидера на европейската десница Жозеф Дол. По негов съвет Патриотичният фронт бе изключен от участие в бъдещия кабинет.

Искров: Решаваме за КТБ и си тръгвам

Гуверньорът на БНБ Иван Искров е готов да хвърли оставка. Това потвърди самият той вчера по време на заседание на парламентарната комисия по бюджет и финанси. Това обаче ще се случи едва след като бъде взето решение по казуса КТБ, а в Народното събрание се оформи стабилно мнозинство, обясни банкерът. „Нека да не оставяме БНБ в хаос“, каза Искров. Той обясни, че е взел решението да си тръгне, защото е загубил доверие. А в света на банките то е по-важно и от капитала.

„Капитал Daily“

В бюджет 2015 е заложен 3% дефицит

Дефицитът в бюджета за 2015 г. ще бъде 3% от прогнозния брутен вътрешен продукт (БВП). Тази цифра е записана в разработения базов сценарий на държавния бюджет за следващата година, както и в актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2015-2017 г. Фискалната рамка за следващата година е направена на база вече внесената в Народното събрание актуализация на бюджет 2014 и променените очаквания за макроикономическото развитие през следващите години.

Служебното правителство не знае дали доставките на газ са намалени

Служебното правителство няма информация дали доставките на руски газ към страната ни са намалени. През последните дни обаче налягането на газопреносната ни система е по-ниско, което доведе до подозрения за подобна възможност. „Нормално налягането в газопреносната мрежа трябва да е 38 бара, но в последната седмица варира между 30-35 бара“, обясни енергийният министър Васил Щонов след заседание на Министерския съвет.

„24 часа“

Близнашки: Досиетата “КТБ” ще стресират политиците

Сътресенията в политическия елит ще са много сериозни след отварянето на досиетата “КТБ”, обяви вчера служебният премиер Георги Близнашки. С това изказване той се опита да даде пример как протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски, които доведоха на власт служебния му кабинет, са успели да променят политическия живот в страната.

Свалят цените на лекарства с врътка в сравнителния списък

Латвия ще е сред основните референтни страни, по които се определят цените на лекарствата у нас, реши правителството, като промени наредбата за образуване цената на лекарствата. Франция, Дания и Естония пък се прехвърлят от основните към допълнителните страни.

„Сега“

Всяка втора бензиностанция продава некачествено гориво

Почти всяка втора бензиностанция у нас продава некачествено гориво, а 549 изобщо не са били проверявани през последните 10 години. Така обобщи резултатите от проверките, направени през последните три месеца, шефът на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Стефан Цанков. Резултатите от проверките ще бъдат изпратени в прокуратурата заедно с данни за измамите, записи от камери и др.

България ще продължи да трупа милиарди левове дълг

България ще продължи да трупа милиарди левове дълг в следващите три години заради високи дефицити. Постигането на балансиран бюджет се отлага все повече във времето. Само за 2015 г. новият дълг ще достигне близо 3 милиарда лева заради очаквания минус в хазната и плащането на падежи по стар дълг. Бюджетната 2015-а ще е поредната година, в която страната ни ще е на ръба на позволените в закона разходи, но въпреки това ресурсите за провеждане на нови политики ще са ограничени заради ниския брутен вътрешен продукт (БВП).

„Монитор“

Шефът на ЕНП Джоузеф Дол: Дясноцентристко правителство, Борисов премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще направи опит да състави кабинет, независимо дали ще успее да се споразумее с РБ за общо правителство на малцинството. Това стана вчера от негово изказване в НС вчера. За да насърчи формирането на дясноцентристко правителство начело с Борисов, пристигна лично шефът на ЕНП Джоузеф Дол.

Кървави мелета под тепетата, ултраси се биха цяла нощ 

Батални сцени из целия Пловдив се разиграха във вторник вечерта след края на дербито между „Локо” (Пд) и „Ботев” (Пд), завършило наравно 1:1. За домакините откри Камбуров от пряк свободен удар, а за гостите в продължението отбеляза с глава нападателят Александър Колев. След срещата, въпреки наличието на 500 полицаи и жандармеристи от цяла България в града под тепетата, в Пловдив станали няколко масови мелета.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене