Три момичета от Сандански спасиха от безразличието ни кученце с пречупено краче

dog033

За Анета, Любка, Клементина, Лора и Гергана “…те са героини, вършат безплатно работата на институциите, които би следвало да се занимават с бездомните животни…“

Три момичета от Сандански, ученички от Гимназия „Яне Сандански“ – Анета Тегова, Клементина Златинова и Лора Булакиева – спасиха в неделя кученце с пречупено краче.

Спасиха, не само защото то бе подложено на агресивни атаки от три други бездомни кучета, а и защото, благодарение бързата намеса на Любка Митова и нейната приятелка Гергана, раненото същество бе отведето при ветеринар в Петрич, а впоследствие – и настанено в приют.

Да се звъни два пъти на дежурния по Община Сандански (0746 89099, последно в 15.18 ч.) се оказа пуста загуба на време – Господин Никой на другия края на жицата. А се твърди, че спасението би трябвало да дойде точно от този номер. Ами ако ни нападнат марсианците?

Любка Митова се озова на мястото на драмата бързо, заедно с бебенцето си, носено в подвижно кошче. Придружаваше я Гергана.

„За тях двете добрите думи са малко – те са героини, вършат безплатно работата на институциите, които би следвало да се занимават с бездомните животни… Защото те двете имат сърца не само за хора, а и за беззащитни животни. А пък ние, които не можем да направим друго, поне пари да съберем за кученцето. Предлагам да не се стискаме, то парите никога не стигат, но не вярвам някой от вас да е толкова беден, че да не може да се лиши от едно левче“, написа по-късно във Facebook Марияна.

А Николина Капитанова закова ситуацията: “…те са героини, вършат безплатно работата на институциите, които би следвало да се занимават с бездомните животни…“

7095_10152786161439691_1869085909731569640_n

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене