Ексклузивно! Веселин Камбуров пред Топ Преса: Не съм взел стотинка докато работих за държавата! Дарих парите!

Предприемачът Веселин Камбуров, който преди около 5 месеца изненадващо започна работа в горско стопанство Гърмен напусна работата си стана ясно миналата седмица.  Оказа се че той е депозирал молбата си за излизане от стопанството, където беше главен експерт- планиране и контрол и от следващата седмица, вероятно отново ще се върне към частния си бизнес.

Мотивите за напускането не са оповестени официално, но Топ Преса напочня, че седмица преди това да се случи Камбуров обяви именно пред медията, че на държавната администрация пречи прекаленото политицзиране и заяви, че политиката няма място при експертите в който и да е сектор.

На 22 -ри юли тази година Камбуров започна работа и заяви, че от 2-3 години няма собствени фирми, а работил като лицензиран оценител към други частни дружества. Пред Топ Преса той заяви, че постъпил в горското стопанство, за да помогне на държавата. Имало сериозна необходимост от горска стратегия и подобряване на организационната работа, така той мотивира новото си амплоа, уверен, че ще бъде изключително полезен в системата на горите. Топ Преса потърси господин Камбуров за коментар по темата, понеже в публичното простарнство по темата завялаха какви ли не интерпретации, лъжи и манипулации. Пред медията ни Камбуров заяви следното:

„Каквото можах направих за развитието на сектора. Държа да се знае само, че докато работих държавната си работа не съм взел една стотинка. Всичко което ми беше преведено, го дарих на РДГ- Благоевград. Направих го защото трябваше да се свърши работа отвътре, отделих време и го направих.“ Заяви Камбуров с цел да разсее всички спекулации.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене