Проф. Бъчварова: „Ангажиментът ни е да спазим 100% от споразуменията с растениевъдите и животновъдите”

IMG_3192

БСП-Благоевград организира браншова среща с народния представител проф. Светла Бъчварова и зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова. На срещата присъстваха земеделски производители, животновъди, производители на аквакултури, занимаващите се с трайни насаждения,  Общинска и Областна администрация, банкови институции, Разплащателна агенция, Служба за съвети в земеделието.

IMG_3197

Проф. Бъчварова запозна много подробно аудиторията със настоящите промени в законодателството от изпълнителната власт като направи анализ на Закона за подпомагане на земеделските производители и Закона за собствеността и ползване на земеделските земи. Тя подчерта, че предстоят и закони, който ще бъдат променени и разгледани. Предвиждат се държавни помощи за поддържане на генофонда на животновъдството и растениевъдството. Акцентирано беше на подписаните споразумения с растениевъдите и животновъдите, като беше поет ангажимент да се спазят 100% от ангажиментите.

IMG_3200

Зам.-министърът на земеделието д-р инж. Валентина Маринова каза, че министерството ще се опита да поеме инерцията, която са заварили  и да бъде намалена административната тежест. Въпреки че 2014 г. е преходна, задачата на министерството е да се осигури удовлетвореност.

IMG_3203

На срещата присъстваха над 100 човека. Бяха зададени въпроси свързани с животновъдството, билкарството, административните проблеми при кандидатстване на кредити и тромавата система на Агенцията по земеделие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене