Децата биват възпитавани пред компютъра как да побеждават другия и да използват насилие чрез игри, каза главният мюфтия

Децата биват възпитавани пред компютъра как да побеждават другия и да използват насилие чрез игри, каза по време на международната конференция на тема „STOP HATE SPEECH“ главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Според него по този начин у децата се нанася омраза и срещу това трябва да застанем всички.

С ограничаването на права няма да се стигне до повече мир. Когато изчезнат религиозните ценности, изчезват човешките ценности, а така има опасност да изчезне човечеството, посочи още той.

Александър Оскар, председател на Организацията на евреите в България „Шалом“ посочи, че трябва да работим заедно в името на това обществото у нас и в Европа да се противопоставя активно на езика на омразата, защото рано или късно той преминава към физически посегателства. Всяка една такава проява трябва да бъде преследвана.

Да не оставаме безучастни, когато около нас човеконенавистните идеологии отнемат бъдещото ни, призова Александър Оскар.

Коронавирусът ще бъде овладян, но антисемитизмът няма да може, заяви Бенямин Яков, главен равин на Нидерландия.

Доц. д-р Симеон Гройсман от СУ „Св. Климент Охридски“ посочи, че в последните 15 години социалните медии са създали среда, в която всеки може да се превърне в пропагандист. Интернет дебатите са оръжие за заклеймяване, посочи той.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене