С коледен базар деца събират пари за храма на пазара в Благоевград

„Благословена да е ръката, която дарява!”. Това e мотото на коледния базар, открит днес в изложбената зала на 8-мо Средно училище „Арсени Костенцев” в Благоевград.

Традиция в училището е в навечерието на Коледа да се открива изложба-базар, като предметите се изработват от учениците, под ръководството на техните учители. Тази традиция продължава 18 години и се разраства, а Неврокопският митрополит Серафим се превръща в патрон на инициативата.

Той пожела на учениците да изпълват с добрина душите си, да получат много любов в семействата си, както и да даряват любов, чрез добрите си дела.

Преди 18 години възниква идеята за базара. Две са основните му цели: възпитателна, свързана с важната християнска добродетел – дарителството и подпомагане на деца в неравностойно положение от училището.

Тази година част от събраните средства ще отидат и за друга инициатива – новия храм на пазара, обяви директорът на училището Сергей Биров.

Изложбената зала, събрала предметите, плод на детското творчество ще бъде отворена до 22 декември. В тези дни, родители, приятели и гости на училището могат да закупят сувенир и да дарят символична сума за благотворителната инициатива.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене