Борисов: ГЕРБ ще предложи експертен кабинет

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Целта му била да стабилизира България

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Това написа в личният си профил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани“, допълва Борисов.

По-рано днес бившият премиер написа, че ГЕРБ ще предложи състав на кабинет.

„ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство. Това заявих пред председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Благодарих й, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя й към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство“, допълни Борисов.

Александър Попов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене