Конгресът на Винената партия – да на еликсира, не на политиката

Винената партия стяга следващата събота, 10-и декември, своя 24-ти конгрес, който трябваше да е 26-и, но заради ковид пандемията две години бяха пропуснати. За всичкото това време „винените глави“ все така остават далече, далече от… политиката. Членската маса вече наброява около 1200 души. Винената партия е като София, че и нещо повече. Уникалната организация не само расте и не старее, но и хубавее. Тази категорична констатация бе направена в навечерието на конгреса. До момента няма нито един напуснал, няма отлюспени, никой не е нарушил Устава. Непрекъснато се приемат нови членове, а 40% от тях са жени, което е доказателство за красотата в партията. Всички – и мъже, и жени, пък се борят за съхраняването на българската духовност.

Стотици делегати от различни краища на страната ще съберат в „конгресния център“ – ресторант в град Симитли. Те ще носят различни съдове с вино – шишета и бъклици, а някои ще мъкнат и туби. За да има достатъчно от „напитката на истината“. Ще има посрещане на знамената, приемане на нови членове, освещаване на младите вина и много, много тежки народни хора. Танците ще спират само тогава, когато трябва да се премине към същинската делова работа на конгреса.

Няколко души създават на 21 декември 1996 година в симитлийското село Черниче уникалната Винена партия. Партийният път започва от избата на неизменния председател и идеолог Иван Лулейски. Божественият еликсир не само е дал името на партията, но и прави магията, която ги сближава и прави по-добри, по-позитивни и по-усмихнати.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене