Георги Първанов: Дебатът загрубя, късният Радев прилича на ранния Борисов

„Дебатът загрубя. Тъжно ми е, че президентът Радев изостави утвърдения президентски език, и късният Радев прилича на ранния Борисов“. Това заяви Георги Първанов в предаването на БНТ „Говори сега“.

„Към днешна дата Борисов трябва да остане на резервната скамейка. Това не се отнася само за ГЕРБ. Трябва да се търси обединение, но не на база статукво – промяна. Това е една тебеширена линия, която трябва да изчезне“, допълни той.

„Става интересно състезание на президентството. Аз никога не говоря за битка. Имаме един президент, който стои относително добре. Проф. Герджиков също е авторитет. Не трябва да забравяме и останалите. Те могат да разбъркат картите. С появята на Лозан Панов балотажът става възможен. Президентските избори винаги са били непредвидими. Преди 20 години бях на 15-о място според социолозите и взех, че спечелих“, допълни той.

„Политиката е като спорта. Всеки трябва да усети кога трябва да отстъпи и да помага. Има един класически пример. Това бе Александър Лилов през 1991 г. И бе избран млад лидер – Жан Виденов, а той помагаше много. И бъркаше в здравето на младите, но помагаше. И аз се опитвам. На предните избори аз събрах БСП и АБВ. Стана от един мой разговор с Корнелия Нинова. И представянето не бе толкова зле, но резултатът не бе добър. Бих препопъчал едно отваряне на левицата, ново. Твърде скромно бе това от предните избори. В самата партия има ярки, силни имена, които трябва да бъдат преобщени. Правил съм го с Татяна Дончева, с Овчаров. Трябваше левицата да номинира свой кандидат за премиер, както е в Германия. Това дава добавена стойност. Аз го предложих на Нинова“, допълни Георги Първанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене