ЮЦДП-Смолян закупи нови високопроходими автомобили за справяне с бедствия в гората

Южноцентрално държавно предприятие – Смолян купи нови високопроходими автомобили тип „пикап“. Това съобщи зам.-директорът на предприятието, инж. Асен Карабов. „20 товарни автомобила сме договорирали и от тях вече са пристигнали първите осем. До края на месеца се очаква доставката и на останалите. Те ще бъдат разпределени между стопанствата на ЮЦДП, които освен в област Смолян са и на териториите на областите Пловдив, Пазарджик и Кърджали. Те са предназначени да возят хора и са закупени заради зачестилите природни бедствия (пожари, наводнения) през 2022 год. И защото имаме недостиг на специализирана техника и това се видя при многобройните горски пожари на наша територия през лятото“, поясни инж. Карабов. Той уточни, че освен, че ще са в помощ за справянето с бедствията, новите автомобили ще спомогнат за стопанисването и опазването на държавни горски територии на предприятието. Тъй като стопанствата на ЮЦДП са 35, ще продължи доставката на още автомобили.

Инж. Карабов допълни, че се нуждаят и от булдозери и багери, но за съжаление тази година е нямало доставчик, който да се ангажира със срок и са се провалили две обявени поръчки.

Процедурата за доставка на автомобилите е стартирала през май т. г., като в Регистъра на обществените поръчки в Агенцията за обществени поръчки се посочва, че са кандидатствали две фирми, едната от които е спечелила с оферта за 1 238 000 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене