Номинираха 11 обекта в Смолянско за туристически наград

11 обекта от област Смолян са номинирани за тазгодишните награди на Министерството на туризма. Всички те са в категорията „Изборът на българите“. В състезанието за вота на нашите сънародници участват планетариумът, който е основно ремонтиран, и историческият музей в Смолян, църквата „Св. Константин и Елена“ в с. Момчиловци, пещерата „Ухловица“ край с. Могилица, върховете Голям Перелик заедно с природната забележителност „Чудните мостове“ край чепеларското село Забърдо, а също и вр. Снежанка на Пампорово.

Село Широка лъка, известно със своите възрожденски къщи, като цяло ще се бори за народния вот. Мадан участва с два обекта – кристалната зала и пещера „Шаренка“. В списъка с номинирани обекти са още причудливите феномени – Триградско ждрело, Ягодинска пещера и Буйновско ждрело. Участието във форума дава възможност за реклама пред широка публика и повишаване интереса към дестинацията. Електронното гласуване за годишните туристически награди започна от 28-ми ноември.

Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене