ОбС единодушно избра основателя на операта акад. Пламен Карталов за „Почетен гражданин на Благоевград”, Л. Харалампиев оглави „Благоевград Инвест”

ОбС гласува единодушно „за” присъждане на званието „Почетен гражданин на Благоевград“ на акад. Пламен Карталов, основателя на Камерна опера. Номинацията бе направена от директора на културната институция Лина Ангелова по повод 50-ия юбилей на единствената по рода си на Балканите опера. Тя отбеляза, че акад. Карталов е оперен режисьор от световна величина, работил на всички континенти и в момента пише книга за създаването на Камерна опера. Ангелова използва възможността да покани всички съветници на първия в Благоевград фестивал на класическата музика след 2 седмици и да се насладят на изпълненията на  Александрина Пендачанска и учениците от майсторския клас, който тя ще проведе в Благоевград, както и на световния ни цигулар Светлин Русев, който е звездата във втората фестивална вечер.

Местният парламент освободи от длъжност управителя на „Благоевград Инвест“ Илиан Ииев, който е подал заявление за напускане, и на негово място до провеждане на конкурс за титуляр назначи Любомир Харалампиев.

„Строителен инженер съм и през последните 30 г. работя като главен инженер и началник в частния сектор. Семеен съм, с едно дете, също строителен инженер“, представи се новият шеф на общинската фирма.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене