Студенти от АУБ събраха над 1000 лева за приют за кучета

Рок концерт на студенти от Американския университет в България събра над 1000 лева в помощ на местния приют за кучета. Членове на радио „АУРА“ и Rock Jamming Club обединиха усилия за благотворителната кампания, която завърши с грандиозно шоу в благоевградския „Стейдж бар“.

Водещата на предаването Blacksheep по „АУРА“ Моника Бояджиева и нейният екип организираха специален информационен пункт в студентския център на университета. Там се събираха дарения от местната общност и се водиха разговори с преминаващите за проблема с бездомните кучета в града на изнесена радио сцена.

Идеята се зароди в края на пролетта след фестивала на АУБ и радио „АУРА“ в центъра на града с групи като Hug or Handshake, Jin Monic и „Керана и космонавтите“. Тогава Бояджиева реши да разгърне предаването си отвъд радиото и да покани групи в Благоевград, които да свирят с благотворителна цел. В началото на този семестър тя се срещна със студентската „Септум“ и ги покани да се включат в първия концерт, който организира в края на този месец.

В края на кампанията събраните дарения достигнаха 1152 лева. Сумата отива в подкрепа на центъра за пострадали животни „Оскар и Лора“. С част от тях каузата погасява дълга за вече закупена храна, а останалото ще послужи за бъдещи нужди на приюта. Това е първият, но не и последен концерт, който Бояджиева се надява да организира в оставащия й един семестър в университета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене