От ГЕРБ заплитат мистерия с мандата, мълчат по най-горещия въпрос

Нито един от представителите на партията не желае да коментира съставът на кабинет, който ще предложат за гласуване в НС

Готови сме да предложим правителство още в рамките на първия мандат, готови сме с проектосъстав. Нека стартира конституционната процедура по връчването на мандатите, ще проведем отново поредица от разговори с нашите потенциални коалиционни партньори. Считаме, че такъв наш потенциален и естествен партньор е „Демократична България“, заяви пред БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

По думите ѝ страната има нужда от стабилност и от редовен кабинет, от работещ парламент заради войната в Украйна и галопиращата инфлация.

„Нашата програма е изпратена към всички парламентарно представени политически сили. Ще водим разговори по политики с всяка еднa от тези партии, ще търсим допирни точки, ще определим приоритетните теми“, допълни Теменужка Петкова.

Тя обаче не издаде какъв е планираният състав на правителство от страна на ГЕРБ. Подобно нещо не бе коментирано и във вторник от Десислава Атанасова, лидер на ПГ на формацията. Тя също бе категорична, че ще предложат правителство, но не пожела да признае кой гласят за премиер и кои са кандидатите за министерските постове.

Атанасова се опита да акцентира върху програмата и очакването партиите да се обединят около определени решения.

По думите й единственият вариант ГЕРБ да не внесе проект за кабинет за гласуване в НС е, ако предварително абсолютно всички формации в парламента категорично заявят, че няма абсолютно никакъв шанс да ги подкрепят.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене