Скандално! Разследват съветник заради гоцеделчевската болница!

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество образува производство срещу общински съветник в Гоце Делчев. 

Сигналът е подаден от местни парламентаристи.

Според изложеното в сигнала, общинският съветник, като адвокат, осъществява правно обслужване на болницата в града и в същото време участва в приемането и гласуването на решения, свързани с бюджета на това общинско здравно заведение. Името обаче не се съобщава от комисията, оглавявана от Сотир Цацаров. 

Съгласно Закона за конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба. След образуване на производството, Комисията изисква и получава необходимата информация и документи и се произнася с мотивирано писмено решение в срок до два месеца, който може да бъде удължен еднократно до 30 дни. Решението подлежи на обжалване или протест по реда на АПК, като установяването на конфликт на интереси с влязло в сила такова решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго.

Припомняме, в гоцеделчевската болница започна разследване преди месец от ВАП. Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи, ровят в документацията на болница „Иван Скендеров“. Резултати от проверката обаче все още няма. Изискани са становища на ОбС и на кмета Владимир Москов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене