Награждават номинирани журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“

Тържествена церемония по награждаване на журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ ще се проведе на 30 ноември от 11.00 часа в зала „22 септември“ при Община Благоевград.
Инициативата се организира в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, която е убита по поръчка на наркодилър на Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни 1996 г.
В рамките на тазгодишния конкурс журналисти ще се състезават в три категории – „Печатни издания“, „Електронни медии“, „Документално кино“.

Награди ще получат представители на медии, които със свои разработки и журналистически материали са спомогнали да съдействат за ограничаване разпространението и употребата на наркотици, корупцията, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и съдействали за намаляване на криминалните прояви на локално и на национално ниво.
Конкурсът „Сърце и слово срещу наркотиците“ се провежда за първи път през 2007 г. Той е създаден от Община Благоевград с подкрепата на посолството на Ирландия по идея на Общинския съвет по наркотични вещества.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене