Фондация Open Space отново в Петрич! Зелени практики днес – чист въздух и живот утре

Фондация Open Space избра в новото си начинание отново Петрич за партньор след успешно реализирания културен проект през м. май. Първо издание на лаборатория „Мръдни си пръста“, която се реализира в партньорство с Община Петрич и ЦПЛР Общински детски комплекс – Петрич. “Мръдни си пръста” е програма, която провокира към активност младите – споделят се и се реализират зелени практики, обменя се опит. Залага се на въображението и творческия подход на деца и ученици.
В инициативата се включиха артисти, лектори, спортисти, доброволци.

smart

В Петрич три дни работиха няколко ателиета, в които учениците изработваха маски от непотребна хартия, правиха редизайн на дрехи и рекламни винили, научиха как се прави в домашни условия хартия, като се рециклират изписани тетрадки, стари вестници и списания, рисуваха върху хартиени тубуси за арт-инсталация „Жива гора“ и много други полезни занимания – велотур с кауза: да се посетят екообекти в общината, споделяне на идеи, които вече са в практиката – “На фокус” с участници от различни градове в страната.
Проектът „Лаборатория „Мръдни си пръста“ се изпълнява от Фондация ОПЪН СПЕЙС по програма „Младежи за околна среда“ на Министерство на околната среда и водите чрез възлагане от РИОСВ Благоевград. С подкрепата на доброволци по програма “Европейски корпус за солидарност” на ЕС.

Благодарност към всички, включили се в Петрич и направили възможна лаборатория „Мръдни си пръста“ – училища, спортни клубове, доброволци! С действията си днес променяме света утре.
„Живеем в период, в който човешкия ни отпечатък е вече притеснителен. Ефектите от нашата дейност у дома, на улицата и различни бизнес практики трябва да се преосмислят“ – фондация OPEN SPACE

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене