МАЛКИТЕ ЖЕСТОВЕ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО В БАНСКО

Сдружение „Избор” – Банско организира Фолклорна кулинарно-цветна трудова борса в подкрепа на творческите заложби и заетостта на хората с интелектуални затруднения. Именувана „Малките жестове на приятелството”, тя цели да се увеличат възможностите за развитие и реализация на хората с интелектуални затруднения и да окаже подкрепа на семействата им. Целта на проекта е да се обучат 10-15 човека за конкретни трудови дейности, свързани с готварство, растениевъдство и цветарство.

Очакванията на организаторите на борсата са да подкрепят и да привлекат още родители на деца с увреждания към инициативата. А голямата надежда е да се отзоват работодатели, които да наемат или ползват като доброволци за подходяща дейност хора с интелектуални затруднения.
Дневният център за деца и младежи и Дневния център-седмична грижа имат чудесен партньор – Гимназията по туризъм „Алеко Константинов”. Заедно успяха да направят преди година пътуваща „Кулинарна трудова борса”, а на утрешната – Фолклорна кулинарно-цветна трудова борса, ще покажат какво са постигнали в двугодишната си съвместна дейност.

Към каузата са привлечени и родителите в т.н. „Работилница за родителски инициативи”, помагат и представителите на МКБППМН-Банско и НЧ”Никола Вапцаров”, а финансовата подкрепа е от Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения.
Резултатите от усърдната работа за приготвяне на сладка, туршии, полски и планински билки за чай и много други изненади, ще бъдат демонстрирани и дегустирани на 24 ноември 2022 г. , в 17:00 ч. във фоайето на читалището.
Заповядайте на събитието, което ще покаже как малките жестове на приятелството създават чудеса!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене