Сатовча отново е място на доброто! Събира средства за децата сираци

Дори трудните и тежки дни заради кризата с коронавируса не намалиха човешката добрина в община Сатовча. Предишните две години кампанията в подкрепа на децата сираци беше различна, жителите на общината, местният бизнес и всеки желаещ обаче дадоха своя дан и благодарение на отзивчивостта на всеки един от дарителите събраха солидни суми. Всичко това бе направено, въпреки че не се организираха масови мероприятия, благотворителни разпродажби, търгове и тържества. Всеки можеше да подкрепи благородната кауза с дарение на средства всеки делничен ден в сградата на Общинска администрация-Сатовча, в кметствата по населени места или по банкова сметка, обявена от Общината.

За дванадесета поредна година Община Сатовча стартира благородната кампания „Нека доброто продължи” в подкрепа на децата сираци и на децата с трайни увреждания до 16-годишна възраст. Всичко това бе направено, въпреки че не се организираха масови мероприятия, благотворителни разпродажби, търгове и тържества. Всеки можеше да подкрепи благородната кауза с дарение на средства всеки делничен ден в сградата на Общинска администрация-Сатовча, в кметствата по населени места или по банкова сметка, обявена от Общината:

Търговска банка Д-АД

IBAN: BG98DEMI92408400043012

Код на плащане: 445100

BIC: DEMIBGSF.

Сигурно е, че и сега местните хора ще докажат своето единство, съпричастност и хуманност. Тази година ще се проведат различни кампании, прояви и б азари, за да се подпомогне наб ирането на средства.

„Пандемията определено промени хората и света около нас. Всички ние разбрахме, че не трябва да приемаме всичко за даденост, че от нас самите зависи не само нашият живот, но и живота на нашите близки, приятели и познати. Може би по-осъзнато разбрахме, че сме зависими един от друг, че не само може да се заразим един от друг, но и че трябва повече отвсякога да си помагаме един на друг, да проявим повече разбиране към проблемите на хората, да бъдем заедно и в добро, и в лошо”, споделиха от Община Сатовча.

Кампанията се организира по идея на общинския управник Арбен Мименов. Тази инициатива се превърна в традиция и с годините според събраната сума се подпомагат деца сираци и деца с трайно увреждане, които са до 16-годишна възраст.

„Нека всеки, който има възможност, да помогне, да бъде съпричастен в нашата благородна кауза. Да зарадваме заедно тези, който са в най-голяма нужда, да стоплим сърцата им и да дарим усмивка на семействата им. Бъдете част от дорото! Бъдете благодетел! Нека бъдем заедно и в трудните моменти!”, призова кметът на община Сатовча – Арбен Мименов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене