Две детски градини и две училища получиха преносими компютри, мултифункционални устройства и интерактивни дъски по проект, спечелен от Община Благоевград

По един преносим компютър, мултифункционално устройство и интерактивна дъска бяха предоставени от Община Благоевград на ДГ №6 „Щастливо детство“, ДГ №11 „Здравец“, II ОУ „Димитър Благоев“ и Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев“.

Те бяха връчени от директора на дирекция „Социална и жилищна политика“ Емилия Халилова на ръководителите на заведенията.

Техниката е закупена по спечелен проект от Община Благоевград „Подкрепа за социално включване“, по който двете детски градини и двете училища са партньори.

Оборудването ще бъде използвано при обучението на децата и учениците с цел подобряване на образователната среда и запознаването им в ранна възраст със съвременните информационни и комуникационни.

Чрез дарената техника се цели интересът у децата и учениците към тези технологии и възможностите, които те предоставят, да бъде провокиран, както и да бъдат подобрени възможностите за участие в ефективен образователен процес.

Проект „Подкрепа за социално включване“ е с Административен договор №BG05M9OP001-2.056-0021, с Регистрационен номер BG05M9OP001-2.056-0021-C01 по ОП РЧР, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., процедура BG05M9OP001-2.056 „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене