В Разлог обсъждаха план-приема на гимназиите

Представителите на Община Разлог, РУО- Благоевград, разложки професионални гимназии и бизнеса проведоха работна среща във връзка с организацията на план- приема за следващата учебна година.

По време на дискусията присъстващите обсъдиха варианти за популяризиране на специалностите, изучавани в трите гимназии, провеждане на ученическите практики в реална работна среда и организиране на дни на отворените врати в учебните заведения.
“План- приемът трябва да бъде реално организиран, така че да отговоря на търсенията на трудовия пазар в общината. Всички сме задължени да вземем правилните решения за обучение на идните поколения, за да запазим нашия регион. С общи усилия Община Разлог, ръководителите на местните фирми, директорите на учебните заведения и РУО, трябва да намерим варианти за ангажиране вниманието на учениците, предоставяйки им реалната работна среда, в която би следвало да се реализират, след като завършат своето професионално обучение.”, коментира кметът на община Разлог- инж. Гърменов.

На срещата инж. Гърменов заяви, че очаква актуални и целесъобразни предложения за специалности от директорите на ПГ по МСС, Пг по транспорт и Разложката професионална гимназия, до средата на декември, за да има достатъчно време за обсъждане на краен вариант за тяхното практическо приложение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене