Без предсрочни избори в Якоруда заради смъртта на кмета

След смъртта на Нуредин Кафелов на дневен ред е въпросът: Кой ще управлява община Якоруда? Тъй като има по-малко от година до редовните местни избори, почти сигурно няма да има предсрочен вот. Най вероятно вр.и.д. кмет ще е някой от двамата заместник-кметове – Беди Осман и Магдалена Богданова. Една от тях двете ще ръководи общинските дела до вота догодина.

Нуредин Кафелов е дългогодишен градоначалник на община Якоруда. Той беше на 64 години, роден е на 1 януари 1958 г. в Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Магистър – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Завършва и Икономическия институт “Карл Маркс”. Женен, с две деца.

Кмет е на община Якоруда от 2007 година, това е четвъртият му пореден мандат, бил е на поста и в периода от 1999 до 2003 година. През лятото на 2022 г. КПКОНПИ започна разследване срещу него заради възлагани поръчки за различни доставки, без да се обявяват предварително процедури по Закона за обществените поръчки.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене