Второто издание на баскетболния турнир „Стани по-добър“ се проведе в Гоце Делчев

Домакин на второто издание на баскетболния турнир „Стани по-добър“ по програмата на ФИБА Европа „Нейният свят – нейните правила“се проведе в гр. Гоце Делчев. В спортната зала „Неврокоп аренена“ бяха треньорите на баскетболните клубове на двата отбора града-домакин като и тези на градовете, бъдещи домакини – Габрово, Пангюрище и Бургас, като финалът ще бъде на 8 март в София. Представителите на споменатите градове бяха в Гоце Делчев заедно с отборите си, общо 102 момичета от 8 до 14 г.

Организатори от страна на БФБаскетбол са мениджър за развитие женски баскетбол Албена Брънзова и нейната сестра, менторът Гергана Брънзова – специалист по холистичен баскетбол, менторство, оптимална спортна подготовка и личностно развитие. Двете сестри са бивши състезателки на националният баскетболен женски отбор на САЩ. Като специален гост в инициативата се включи и един от доайените на треньорството за подрастващи момичета – Венцислав Гечев. В екипа бе привлечен и Даниел Димитров, специалист лидерство и екипна работа.

Инициативата на ФИБА Европа е за популяризиране на баскетбола сред момичетата, който е сред приоритетните на европейската централа. Целта на инициативата е да се обхванат максимален брой малки момичета в училищна възраст и местни треньори, които да запалят искрата на любовта към баскетбола в децата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене