Ангел Джамбазки: Безобразие e да вдигаш данъци, сега трябва да се съкращава бюрокрацията

По думите му от Западна Европа искат пакет „Мобилност“ след кризата

Българските евродепутати внесоха поправки в пакет Мобилност“, проектът ще се гледа отново през юни. Ще спечелят ли тази битка?

Ако под успех разбираме да успеем да извоюваме правото на водачите да почиват, където намерят за добре – да. Виждам тежко лицемерие и двуличие в колегите от Западна Европа. Те искат пакет „Мобилност“, след като свърши кризата, каза за Денят ON AIR“ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му в момента шофьорите от Западна Европа не искат да карат камиони, а по пътищата на континента има предимно такива от България и Румъния.

Сега молят и настояват българските шофьори да карат по повече от 10-15 часа. Реалистичната прогноза е, че в някои от гласуванията ще имаме много близки резултати, добави Джамбазки.

Той бе категоричен, че не са се отказали от тази битка и ще продължават възможно най-силно да изразяват своята теза.

Джамбазки посочи, че намаляването на данъците винаги има ефект на запазване на пари в работодателите и на работни места.

Пандемията показа, че и държавата, и ЕС могат да работят без чиновници. Незабавно трябва в държавите да бъде съкратена бюрокрацията. В последните 2 месеца не виждах почти никого в ЕП, подчерта Ангел Джамбазки.

В ЕП много повече се налага да се групираш със своите съмишленици, за да защитиш българските граждани. Във времена, в които хората губят работа, е безобразие да вдигаш данъци, сега трябва да се съкращава бюрокрацията, коментира евродепутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Урсула фон дер Лайен не е представила нито едно смислено предложение по време на епидемията от коронавируса.

Езиков спор между България и Македония няма. Езикът, на който говори населението в братска Македония, е западнобългарска диалектна форма, изтъкна Джамбазки.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене