Арбен Мименов: Кафелов не ме е търсил за решаването на проблеми

„Не мога да кажа какво е довело до трагичната смърт на кмета на община Якоруда Нуредин Кафелов. За себе си мога да кажа, че трудностите ме амбицират още повече, амбицират ме много повече трудностите и предизвикателствата отколкото лекотата. Всеки има свой характер, различен генотип, различна психология и психика всичко е индивидуално за всеки организъм и какво може да доведе до затруднение, трудно може да се обобщи за всеки един.“ Това заяви дългогодишният кмет на община Сатовча Арбен Мименов по повод смъртта на неговия колега, който вчера бе открит с огнестрелна рана в главата на задната седалка на автомобила си в местността „Трещеник“.

За отговорността пред кметския пост Мименов сподели:

„Тежест има всеки един както при нас кметовете, така и във всяка професия, но отговорностите и ангажиментите на всеки кмет са много, проблемите са много и когато си амбициран да ги решиш максимално в по-голяма степен тогава е трудно.“

Арбен Мименов се е срещнал с Нуредин Кафелов последно в Петрич на 110 годишнината от освобождението на града. Мименов не е забалезал промяна в настроението и поведението на Кафелов. Бил е усмихнат и адекватен, както винаги.

„Лично мен не ме е търсил за решаването на проблеми.“, заключи Арбен Мименов и изказа съболзенования на близките на семейството на Кафелов и на жителите на община Якоруда.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене