Спасител от ПСС-Банско: Търсим и с кучета навсякъде детето от Перник

Вече трети ден и екипи на Планинската спасителна служба от цялата страна участват в мащабното издирване на 12-годишния Александър от град Перник. Сигнал за изчезването му бе подаден в петък от баща му. Двамата са били на разходка в района на болницата Профилакториум в покрайнините на града. Според бащата момчето е изчезнало, докато той бил в колата и правел маневра. Детето е хиперактивно.

„Нашите екипи са на терен и участват в издирването на изчезналото момче. С нас са между 7 и 10 спасителни кучета. Нашите кучета са обучени точно за такъв тип издирване. Ние вярваме на нашите животни. Неведнъж са откривали загубили се хора. Претърсват се най-вероятните места в гората над мястото, където за последно е видяно момчето. Постепенно се разширява периметърът. Проверяват се пътища, постройки, неравности”, това заяви днес Атанас Уков от ПСС-Банско, който е от групата за спасяване с кучета.

Той сподели, че има хора от цяла България, които са съпричастни към случая и идват в Перник, за да участват в издирването. Това важи не само за отрядите на ПСС от Банско, Дупница, Кюстендил, Троян и още доста населени места. Хвърля се в действие целият наличен ресурс. Идват доброволци отвсякъде. „Дано да има късмет детето и да го открием навреме и невредимо. До момента няма никаква следа. Но надеждата остава”, каза още Атанас Уков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене