Гоце Делчев ще бъде домакин на втория фестивал „Стани по-добър“ по програмата Her World, Her Rules на ФИБА

Гоце Делчев ще бъде домакин на втория фестивал „Стани по-добър“ по програмата Her World, Her Rules на ФИБА. Над 80 момичета се очаква да се съберат в зала „Неврокоп“ в града на 15 ноември, за да демонстрират и споделят баскетболните си умения и да придобият нови такива.  Очакват се състезателки между 8 и 14-годишна възраст и треньори, представители на клубове в градовете Самоков, Сандански, Перник, Петрич, Благоевград и Гоце Делчев.

Треньорите ще имат възможност да обменят опит и знания с колеги и специалисти.

Организатори от страна на БФБаскетбол ще бъдат мениджър развитие женски баскетбол Албена Брънзова и менторът Гергана Брънзова – специалист по холистичен баскетбол, менторство, оптимална спортна подготовка и личностно развитие. Като специален гост в инициативата отново ще се включи един от доайените на треньорството за подрастващи момичета – Венцислав Гечев. В екипа беше привлечен и Даниел Димитров, специалист лидерство и екипна работа.

В рамките на програмата за сезон 2022/2023 са предвидени фестивали и в Габрово (декември), Панагюрище (януари), Бургас (февруари), а финалът ще бъде на 8 март в София, като целта е да се обхванат максимален брой малки момичета в училищна възраст и местни треньори, които да запалят искрата на любовта към баскетбола в децата. Инициативата у нас е под надслова #newgenbasketballbulgaria (ново поколение баскетболистки в България).

България за трети път участва в инициативата на ФИБА Европа за популяризиране на баскетбола сред момичетата, който е сред приоритетните на европейската централа. Програмата носи името Her World Her Rules (Нейният свят, Нейните правила) и един от идеолозите й е бившата българска националка Радмила Василева-Търнър. Първото издание на проекта у нас бе през 2019-а, когато ментор беше друга бивша националка Гергана Славчева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене