Сметната палата без забележки към община Благоевград

В община Благоевград бе изпратено официалното становище на Сметната палата, изградено на база извършената одиторска проверка на годишния финансов отчет за 2016 година. Заключението на одиторите е, че финансовият отчет дава вярна и честна представа за финансовото състояние и имущество на общината към 31 декември 2016 година.

Отчетът се заверява без резерви. Одиторската проверка продължи дълго време. Независими одитори проверяваха баланса към 31 декември 2016 година, отчетът за приходите и разходите за годината, отчетът за касово изпълнение на бюджета, сметките за средства от Европейския съюз и сметките за чужди средства за 2016 годна.

Одитът, направен на основа събраните база данни и доказателства, заключва, че в община Благоевград за отчетния период няма допуснати грешки или разминавания, отчетът е коректен, честен и дава вярна представа за състоянието на общината. „Мисля, че заключението на независимия одит е оценка за начина, по който се работи в община Благоевград. Налице е прозрачност и педантичност и в усвояването, и в разходването на финансовите средства, което не може да не ме прави доволен.

Това е поредната година ,в която финансовият ни отчет се заверява от Сметната палата без всякакви резерви“, каза градоначалникът Атанас Камбитов.

Резултатът от проверката опровергава по неоспорим начин твърденията на представители на БСП-Благоевград за  неправомерно разходване и усвояване на финансови  средства и средства, използвани  не по предназначение, които будели съмнения за обективността на отчетността  и  финансовото състояние на общината. На тези твърдения кметът отговори лаконично:  „Когато фактите говорят, няма да коментирам махленски приказки“./кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене