Златен медал за НПГ „ Д.Талев“ от Синдиката на българските учители към КНСБ и тържествено откриване на обновените кабинети по химия и физика в гимназията

Неврокопската професионална гимназия „ Д.Талев“ получи Златен медал от Синдиката на българските учители към КНСБ. Златният медал бе връчен от председателя – г-жа Янка Такева на директора на училището – г-жа Мария Георгиева по време на тържествена церемония по откриването на обновените кабинети по химия и физика. Отличието се дава заради  високия принос на гимназията в образователния процес и отличното сътрудничество със синдикалната организация. Медалът от истински благороден метал –  злато –  бе символичен знак за истински стойностните постижения на училището и за истинския дух на приятелство със СБУ към КНСБ.

Гости на официалното откриване на реновираните кабинети по химия и физика в НПГ „ Д.Талев“  бяха д.ик.н. г-жа Янка Такева, г-н Ивайло Златанов – началник на РУО- Благоевград, г-н Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев, г-жа Маргарита Енчева от отдел „ Просвета“ към община Гоце Делчев,  г-н Георги Шапков – управител на фирма „Престиж бизнес“, г-н Димитър Серафимов от  „Топ преса“, директори на училища от Гоце Делчев и региона, учители по природни науки.

От името на Ръководството и Педагогическия съвет на гимназията г-жа Такева и г-н Златанов бяха удостоени с плакет на НПГ „Д.Талев“. Г-жа Янка Такева бе отличена за   постоянната си подкрепа и ангажираното участие в развитието на професионалната гимназия. А г-н Златанов получи плакета в знак на благодарност за съвместната работа и дългогодишната активна подкрепа на инициативите на НПГ. В своите поздравителни речи те благодариха за отличието и акцентираха на съществената роля на НПГ за провеждане на модерна, високотехнологична, качествена общообразователна и професионална подготовка.

И тъкмо обновяването на материално-техническата база бе посочено като важно и необходимо условие за повишаване мотивацията и възможностите за учене. Модерните условия и академичната обстановка в  новооткритите кабинети ще дадат пряка полза в работата на учители и ученици.

Официално лентата на кабинета по химия бе прерязана от г-жа Янка Такева и г-н Владимир Москов, а на кабинета по физика – г-н Златанов и г-жа Георгиева. Преподавателите по химия и физика – старши учители Москова и Рускова – проведоха първите си лабораторни упражнения с ученици под наблюдението на гостите. Темата по химия бе „ Изследване  свойствата и доказване на въглероден диоксид“, като учениците без предварителна подготовка направиха химичния експеримент и обработиха и анализираха резултатите. По физика бе направена демонстрация на тема „ Електростатика с уреда генератор Ван де Грааф“.

В знак на признателност методическото обединение по природни науки и физкултура и спорт връчи благодарствени писма на директора на НПГ и на фирмите, участвали в реновирането на кабинетите.

Гостите имаха възможност да се насладят на стилната обстановка и кетъринга, подготвени от учениците от направление „ Туризъм“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене