Художник и фотограф представиха в Гоце Делчев „Атон в рисунки и фотографии“

Пътуващата изложба „Атон в рисунки и фотографии“ бе експонирана в залата на Светата Неврокопска митрополия. „Всеки посетител на изложбата ще може да открие чувството, духа и усещането на Светогорските манастири, на монасите, които са в тях. Пресъздадено от запечатаните мигове от фотографиите на проф. Мирослав Дачев и от окото на художника Андрей Янев претворени от прекрасните му рисунки“, каза неврокопският предприемач и родолюбец, Иван Златинов.

Изложбата е част от съпътстващата културна програма на традиционният есенен музикален фестивал „С музика и вяра в сърцето“. „Фотографиите и рисунките са от живота и духовния облик на Атон – градината на Божията майка“, каза н.в.п. Неврокопсия митрополит Серафим, който откри и благослови изложбата. В залата на Неврокопска Света Митрополия се представи интересен проект – изложбата „Атон в рисунки и фотографии“, плод на десетгодишните поклоннически и изследователски пътувания на художника Андрей Янев и проф. Мирослав Дачев.

Експонирането на „Атон в рисунки и фотографии“ в Гоце Делчев се организира от Община Гоце Делчев, Неврокопската митрополия и предприемачът Златинов. Изложбата ще остане в залата на митрополията до 27 ноември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене