Община Сатовча иска алтернативен път до селата Кочан, Ваклиново и Жижево

Ще има ли алтернатива на единственото шосе, което води до сатовчанските села Кочан, Ваклиново и Жижево? За целта трябва да се реконструира някогашният селскостопански път, който от известно време е част от общинската пътна мрежа в община Сатовча.

На своя сесия местният Общински съвет одобри предложението на кмета Арбен Мименов да се кандидатства по различни програми за финансиране на мащабния проект. Става въпрос за ремонт на пътен участък, който е с дължина от 2 километра и 85 метра и се намира в района на селата Фъргово и Кочан.

„Нашето намерение е да осигурим за жителите на трите населени места – Кочан, Ваклиново и Жижево, втори път, за да не са откъснати от света, когато има проблем със сегашното шосе. Предвиждаме новият път да е поне 6 метра широк, да се направят отводнителни канавки, шахти, за да отговаря на всички съвременни изисквания”, коментира кметът Мименов.

Той се надява държавата да осигури нужното финансиране, тъй като Общината няма финансов ресурс, за да реконструира стария селскостопански път

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене