Застреляна бременна зайка шокира дългогодишния ловец Санде Костадинов

Това е не само жестоко, но и грешно, възмутен е бившият шеф на „Напоителни системи”

Ужасяваща гледка на застреляна бременна зайка шокира вчера сутринта дългогодишия ловец, ексшефа на „Напоителни системи“ и бивш кмет на благоевградското с. Бучино Санде Костадинов. Мъртвото животно e било в житна нива в местността Къшлата, на метри над къщата му в Бучино.

„Това е не само жестоко, това е грешно да убиеш животно в размножителния му период!”, потресен бе Санде Костадинов. Предположенията му са, че нощем в района с коли излизат бракониери да стрелят на фарове. Зайката е била простреляна, но не е паднала веднага, а продължила да бяга из нивата, а те в тъмното не са я намерили.

„Отстрелът на зайци се разрешава само през ноември и декември, и то само със специално разрешително. Има години, в които изобщо не се дават бележки, защото са на изчезване“, коментира дългогодишният авджия.

Той е сигнализирал за убийството шефа на ЛРД „Сокол 1911“ Иван Василев, който пък се е ангажирал да сезира Горското.

„Не вярвам, че извършителите ще се открият, дори да се извадят сачмите, няма как да се установи чии са, но със сигурност са хора, които познават района. Не знам само с какъв апетит ядат бременно животно!“, коментира С. Костадинов.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене