Пореден срив в търговията с дрехи и обувки в Сандански, собственици на магазини отчаяни…

Търговията с  дрехи и обувки в Сандански регистрира нов срив. Нулеви обороти в края на месец октомври и в началото на ноември отчаяха търговците на главната улица „Македония“.

„Седим си пред магазините, вече е 15.30 ч., а четвърти ден нямам нито един лев от продажба”, сподели Людмил Емилов. И коментира, че всичко това се случва два месеца преди края на годината, когато би трябвало да има раздвижване на пазара и повече клиенти.

„Имаше малко оживление през месец септември, когато учениците тръгнаха на училище. Сега е пълна скука, денят ни минава много бавно. Когато имаме клиенти, е друго, не усещаш времето. Заредил съм стока за около 5000 лева, а не мога да продам нищо, не мога да изкарам нито лев, за да заредя с нова стока за коледните и новогодишните празници”, ядосва се Гергана Николова.

Новата мода сред търговците в Сандански е на централната улица собственик на магазин да наема по 3-4 търговски обекта, само и само да няма конкуренция на стоката си. По груби изчисления от близо 70 търговски обекта на ул. „Македония” 20 са наети от 5-има търговци. Това са магазини предимно за спортни стоки, внос от Турция. В момента на търговската улица няма нито едно свободно помещение, но любопитно е, че освен традиционните магазини за дрехи и обувки има и няколко зеленчукови магазина, магазин за цветя, за дърворезба, 2 аптеки, 5 пицарии и за дюнери.

ЛИДИЯ МАНЕВА/в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене